Telefon! 0232 337 3222

E-Posta! sibelozturk@egemdis.com

  • Telefon : 0232 337 3222
  • E-Posta : sibelozturk@egemdis.com

Hizmetler - İmplant

İmplant

Halk arasında cene kemiğine vida yerleştirilmesi olarak bilinir.Bu tabir her ne kadar korkutucu ise de gelişen teknolojinin geldigi bu nokta da artık korkmak icin bir neden kalmamıştır.Son teknolojilerin ışığında toplam süreç daha kısa ,cerrahi işlem ve postoperatif dönem daha rahat ve atravmatiktir. Yapısında titanyum bulunan implantlara kısaca suni dis kökü de diyebiliriz.İşlem kabaca 2 aşamalıdır,implantın(suni kok) yerleştirilmesi aşaması (cerrahi aşama)ve protez aşaması.Cerrahi aşamayı takiben bir nekahat dönemi vardır.Bu dönem ağız hijyeni, uygulanan implant sayısı ,kemik yoğunluğu ve desteği vb. faktörlere bağlı olarak 2 ila 4 ay kadardır.Bu iki aşamada da deneyimli hekimler kısa süre ve en başarılı sonuç için çok gereklidir.Tabii ki başarılı sonuç ve kısa süreç hastanın implant yapılmaya uygunluğu ile de cok yakından alakalıdır.

Öncelikle hastanın genel sistemik durumunun elverişli (diabet,kanser,periodontal rahatsızlık ve benzeri problemlerin ) olup olmadığı incelenir. Eğer uygun ise radyolojik bulgularla desteklenen klinik durum ve bu duruma engel olmayacak düzeyde sistemik rahatsizliklarin varlığı söz konusudur.Biraz açmak gerekirse hekimlerimiz ilk olarak radyolojik açıdan kemik yapısını,yoğunluğunu,kemiğin dikey(vertikal) ve yatay (horizontal) yeterliliğini, sinus bölgesine komşuluğunu vs. incelerler.Yeterli kemik yok ise ek cerrahi işlemler düşünebilirler.Bulgular kabul edilebilir düzeyde bulunursa ağız hijyeni ve ağız çevresi dokuların uygunluğu incelenir.Tüm bu parametreler yeterli düzeyde ise hastamıza implant uygulanabilir demektir.

Tek diş eksikliklerinde diş olmayan bölgenin etrafındaki dişlere aşındırma yapmak suretiyle kron köprü tarzında protez yapmak gerekmemektedir.İmplant sayesinde sadece o bölgeye yapay kök uygulanarak çevre dişlere zarar vermeden eksiklik giderilir.
Arka sonsuz diye tabir ettiğimiz çoğunlukla büyük azı dişlerinin olmadığı ve bazen bunlara küçük azı dişlerinin de eşlik ettiği durumlar eskiden hareketli (kancalı) protez yapmayı gerektirirdi.Oysa implant sayesinde o bölgeye yeter sayıda implant yerleştirilmek suretiyle hastalarımız sabit protezin konforunu yaşarlar.

Yine benzer sekilde ağzında hiç diş olmayan hastalarımız eğer implant yapılmaya uygun fiziksel ve sistemik koşulları taşıyorlarsa daha stabil hareketli protez ya da sabit köprüler yapılmak suretiyle bu konforu yaşayabilirler