Telefon! 0232 337 3222

E-Posta! sibelozturk@egemdis.com

  • Telefon : 0232 337 3222
  • E-Posta : sibelozturk@egemdis.com

Hizmetler - Protez

Protez

Dişlerde, çürük, kırık veya aşırı miktarda madde kaybı olduğu durumlarda, metal destekli porselen kaplamalar(kron ya da köprü) yapılır. kron ya da köprü yapılacak dişlerde aşındırma yapıldıktan sonra uygulamanın yapılacağı dişlere uyumlu şekilde bir metal altyapı hazırlanır. Bu altyapının dişlere uyumu kontrol edilir ve bu metal altyapı provadan geçer not alırsa porselenle kaplanır.


ZİRKONYUM DESTEKLİ PORSELEN:

Özellikle ön dişlerde, metal destekli porselen restorasyonlara alternatif olarak, zirkonyum destekli protetik uygulamalar yapılır. Zirkonyum destekli porselenler, alt yapısında metal içermediğinden ve ışık geçirgenliği (opak özellikleri) sayesinde doğal dişlere çok yakın olduğundan tercih edilen restorasyonlardır. Zirkonyum destekli porselenler estetik ve sağlamlık özellikleri bakımından metal destekli porselenlerin bir adım önündedir.


Zirkonyumun avantajları:

• Metal destekli porselenlere nazaran uygulama maliyetleri daha yuksek olan zirkon alt yapılı porselenler,diş hekimlerinin tercih ettiği en estetik materyallerdendir.
• Sağlıklı bir dişin minesi gibidir.opak ozellikleri( ışık geçirgenliği özelliği) sayesinde, güneşli ortamlarda ve fotoğraf flaşında belirginleşen donuk görüntü sorunu ortadan kalkmıştır.
•Diş eti uyumu bilinen metal alt yapılı porselenlere göre daha iyidir.

• Antiallerjiktir.
• Isı yalıtım özelliği sayesinde dişlerdeki sıcak soğuk hassasiyetini minimalize eder.
• Zirkonyum destekli porselenler 900 megapaskal basınca kadar direnç gösterirler. Bu sayede doğru şekilde yapılmış ve oturtulmuş bu porselenler bruksizm(dis gıcırdatma) hastalarında bile arka bölgedeki dişlerde de güvenle kullanılabilirler.


CAD-CAM SİSTEMLERİ:

Cad-Cam sistemi, porselen dişlerin altyapısında kullanılan metalin ve zirkonyumun, lazerli tarama ve bilgisayar ortamında çalışan işleme cihazlarıyla çok hassas biçimde işlenmesini sağlayan bir teknolojidir. Diş kalıpları lazer yardımıyla taranarak 3 boyutlu hale getirildikten sonra, metal bir bloktan altyapı oluşturulur. Daha sonra porselen ya da zirkon üstyapı hazırlanır. Dişlerinin görünüşünden memnun olmayanlar CAD-CAM sistemleri ile gerçekleştirilen zirkonyum porselenler ile istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabilirler.


LAMİNATEVENEER

Laminate; estetik sorunlu ön dişlere uygulanan, zar kalınlığındaki porselendir.Problemli dişlerin ön yüzlerine yapıştırılarak bu sorunların giderilmesi amaçlanır. Genellikle rigit yapıları ve bozulmayan renkleriyle dişlere doğal bir görünüm ve fonksiyon kazandırmak için yeterlidirler. CAD-CAM uygulaması sayesinde harika bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. Dişe adaptasyonu mükemmeldir ve özel bir yapıştırıcı madde ile yapıştırılır.


TOTAL PROTEZLER:

Eğer kişi ağzındaki tüm dişleri kaybetmişse total protezlerin yapılması gerekmektedir. Fakat teknoloji ilerlediğinden dişsiz ağızlara uygulanan total protezler zorunluluk olmaktan çıktı. Çene kemiğine yerleştirilen implantlar(yapay kök) ve bunlardan destek alınarak hazırlanan protezler(köprü ya da parsiyel protezler) artık hastalara kendi dişleriyle çiğniyormuş hissi vermekte ve bu sebeple sıklıkla tercih edilmektedir.

Çene kemiği sürekli değişir. Eğer kullanımda olan düzgün bir total proteziniz varsa bu değişim kontrol altındadır ve protez tarafından yönlendirilir.Kemiğin kontrollü ve düzgün değişimi için belirli sürelerde(yaklaşık olarak 5 senede bir) protezin yenilenmesi gerekir. Sağlık açısından total protezlerde sadece porselen diş kullanmak doğru değildir. Bunun sebebi kuvvet iletilen kemiği plastik diş kullanılan protezlere nazaran daha hızlı aşındırmasıdır .Bız hekimler bu durumlarda genellikle kemiğin aşınmasındansa dişin aşınmasını isterız.Bu sebeple plastik diş tercih ederiz fakat bunlarda renklenmelere sebep olabildiklerinden kuvvetin cok fazla gelemeyeceği ön bölgelere porselen arka bölgelere plastik diş uygulanabilir.


Parsiyel, bölümlü protezler:

Kısmi diş eksikliğinde özel akrilik ve metallerin bir arada kullanıldığı protezdir .Kroşe (kanca) adı verilen metal parçaları ile dişe tutunmayı sağlar.


Hassas Bağlantılı Protezler:

Kısmi dis eksikliginde kullanılan ,halk arasında çıt çıt'lı protez olarak bilinen protezlerdir. Dışarıdan bakıldığında kroşe(kanca) görünmez. Bunun nedeni hareketli protezdeki yuvanın bağlandığı dişlerde erkek parçaların olmasıdır. Bu da dışarıdan kanca yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırır. Estetik avantajının yanı sıra kancaların(kroşelerın) dişleri aşındırması probleminin ortadan kalkmasıdır. Deneyimli hekiminizin uygun bir planlama yapması çok önemlidir.